Basis   Uitslagen 2015   Regels Petanque   Petanque Forum
  Wedstrijdleiding   INFO De Regio   NJBBond
  Regiotoernooien   Inschrijven Trn.  

De Dolle Boule - Dordrecht

Algemene info
   
Voorzitter Sjef Lucas:
sjef_lucas@hotmail.com
Secretaris Sjef Lucas:
sjef_lucas@hotmail.com
Penningmeester Kees Staats:
 
Wedstrijdsecretaris:

Adri Ozephius, Telefoon 078 6181270

Email: a.w.ozephius@net.hcc.nl
Postadres:
Minnaertweg 34, 3328 HN Dordrecht, tel.: 078 6186654
Locatie:
Tegenover Paviljoen De Viersprong, Noorderelsweg 6,
3329 KH Dordrecht  (geen post naar dit adres versturen)
Algemene informatie:
Contributie: 30 euro per jaar.
Wekelijkse boule mogelijkheden: Zondags: 12.00 - 14.00 uur
Verder staat het terrein de gehele week ter beschikking van de leden.

 

D
O
R
D
R
E
C
H
T


De jeu de boule club ‘De Dolle Boule’ is een unieke club gelegen op het mooiste plekje van het eiland  van Dordrecht namelijk bij de viersprong in de Elzen. Geheel omringd door struiken en bomen en gelegen tussen water en bos is het een ideale locatie. De ‘baancommissarissen’ houden de locatie vrij van onkruid en zorgen er voor dat de banen in goede staat blijven.


De kleine club  die reeds 27 jaar bestaat is er vooral voor de ontspanning. Door middel van het spannende maar vooral ontspannende spel jeu de boule wat op ieders eigen niveau gespeeld kan worden. Naast een sportieve activiteit wat tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden is het sociale aspect erg belangrijk. De Dolle Boule is feitelijk meer een vriendenclub.
 

Overleg na clubwedstrijd

Dit neemt niet weg dat er op redelijk niveau gespeeld wordt . 
De club heeft, om de leden ‘scherp te houden’ een eigen interne competitie. Elk jaar is het weer een gezonde strijd om te bepalen wie deze eretitel in ontvangst mag nemen. Iedereen  doet tenslotte een jaar lang zijn best om de winnaar te worden. Met ingang van 2008 is ook een wisselprijs ingevoerd. Naast het feit dat het leuk is om deze te winnen geeft het een extra competitie-element, overigens zonder dat dit afbreuk doet aan de goede sfeer tijdens de wekelijkse bijeenkomsten.

Maar, als er behoefte is aan meer op wedstrijdgebied, dan worden het hele jaar door in de regio door de diverse clubs toernooien georganiseerd. Ook organiseren we elk jaar als vereniging enkele regiowedstrijden.  


Even napraten     

Jaarlijks zijn er buiten de vaste bijeenkomsten op zondag minimaal twee bijeenkomsten van andere aard.


De prijsuitreiking

De ene is de nieuwjaarsreceptie. Hier kunnen de leden onder het genot van een hapje en drankje elkaar de beste wensen toewensen en aansluitend de eerste partij van het nieuwe jaar spelen.

Ook wordt op deze dag de prijs uitgereikt aan de winnaar van de clubcompetitie. Altijd een spannend moment. 


Nieuwjaarsreceptie

De andere jaarlijkse bijeenkomst is de algemene ledenvergadering. Hier komen onder andere de voorzitter, de penningmeester (verantwoording van de balans) en de wedstrijdcommissaris (wedstrijdkalender) aan het woord en hebben de leden de gelegenheid om ideeën in te brengen en overige zaken aan de orde te brengen.

U bent van harte welkom om eens mee te komen spelen om na een paar middagen wellicht lid te worden. De club is gelegen tegenover Paviljoen ‘De Viersprong’ in de Elzen. Wij spelen elke zondag op onze buitenbanen het gehele jaar door van 12.00 uur tot ongeveer 14.00 uur (wanneer het weer niet al te slecht is).

Meer informatie kunt u krijgen bij Sjef Lucas (0623369878).